Over ons

De historie van Van Ommeren Installaties B.V.

Ooit was Van Ommeren Installaties een fietsenreparatiebedrijf. Ries van Ommeren, geboren in 1926, volgt een MULO opleiding in Tiel en na de oorlogsjaren rondt hij zijn installateurs opleiding in Den Bosch af. Bij gebrek aan werk voor elektriciens gaat Ries bij zijn zwager in Eck en Wiel werken. Omdat zijn zwager al snel daarna overlijdt koopt Ries het bedrijf en wordt de basis gelegd voor Van Ommeren Installaties.

In 1956 trouwt Ries van Ommeren met Klara van Vessem. Samen krijgen zij 8 kinderen. In 1956 koopt Ries in Ommeren een stuk grond voor zijn woning met winkel en een schuur van 3x4 meter voor zijn bedrijf. Vanaf 1960 is elektra en regeltechniek sterk in opkomst. Het bedrijf groeit snel. Eerst met installatie en regelkasten bij koelcellen, daarna volgen de automatisering van steenfabrieken en grote werken bij Rijkswaterstaat (havens, steigers, sluizen, stuwen, scheepvaartregelsystemen) en Banken.

Uitbreiding

In 1962 is de eerste grote uitbreiding. Naast het woonhuis wordt een grote schuur van 8x15 meter gebouwd, met kantoor en bergzolder.
Op 1 oktober 1976 komt zijn 17-jarige zoon Henk in dienst als elektra hulpmonteur en op 1 mei 1977 volgt Dick, hij heeft een administratieve achtergrond. De bedrijfsvorm wordt omgezet naar een BV en in 1980 hebben Dick en Henk, samen met Klaas van Neerbosch het heft in handen. Ries gaat het wat rustiger aan doen. Onder leiding van Klaas van Neerbosch worden de activiteiten in 1984 verder uitgebreid met werktuigbouwkunde, centrale verwarming, luchtbehandeling, ventilatie, loodgieterswerk, sanitair, zink- en dakwerken.

In 1989 volgt nog een grote verbouwing: het magazijn van 400 m2 wordt helemaal in eigen beheer bijgebouwd. Tot eind oktober 2009 is Van Ommeren gevestigd in Ommeren. Vanaf die tijd is het bedrijf gevestigd in Lienden. Van Ommeren Installaties wordt nu geleid door Henk van Ommeren, Roy Hendriks en Adrie Hendriksen.